12
wo, aug
2 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
BURGUM - De randori competitie is een nieuw concept dat is bedacht door de lokale judo club in Burgum. Zij hebben op het industrieterein een dojo recht achter Happy Life 35. Randori staat voor oefenwedstrijd in het Japans. Wat de Kings hebben bedacht is dat alle judoka's die deelnemen diploma's kunnen verdienen door veel worpen in te zetten. Als ze zes stempels hebben verdiend voor de O Soto Gari (een beenworp) dan krijgen ze daarvoor een diploma, wat de kinderen dan eigenlijk weer dwingt om een andere worp te gaan proberen.


'Het grote voordeel van deze vorm van wedstrijdjes maken is dat de kinderen minder druk ervaren om te winnen of verliezen, ze zijn op een andere manier bezig met het wedstrijdje wat uiteindelijk onbewust zorgt voor een betere ontwikkeling in techniek.' aldus trainer van de judo Kings Niels Béres.
De randori competitie is een geweldig middel om kinderen weerbaarder, zelfverzekerder en respectvoller te leren worden.

Op de 26e van januari deden er kinderen uit heel Friesland mee, de competitie is dan ook open voor iedereen om aan deel te nemen, als je maar een judopak hebt. De judoka's mogen zelf begeleiding meenemen of gebruik maken van de begeleiding die de Kings coaches verzorgen tijdens de competitie. Alle judoclubs en judoka's zijn welkom om deel te nemen!
Advertentie