12
wo, aug
3 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - De voorlaatste wedstrijd van de landelijke competitie moesten de Feansters schuivers spelen tegen het team van Heerenveen 3. De mannen uit Surhuisterveen waren gewaarschuwd want vorig jaar werd tegen deze club een onverwachte nederlaag geleden. Toen Heerenveen Mildam ook nog met enkele invallers aan de start verscheen werd men een beetje overmoedig.


Geert Rozenberg van de gasten had al pratend Karel de Bruin in en valstrik gelokt en Leek op zijn sloffen te winnen. Toen Karel echter ogenblikkelijk een zet deed lette Geert niet goed op en wist Karel met een geniepig zetje nog door te breken.

Uitslag remise voor de lucky voorzitter van TTS.

Jan Kunnen bleek te sterk voor Albert Koops en pakte op bord 10 de 2 punten. Daarentegen was er op bord 3 een verrassing. Wim Riddersma pakte onverwachts uit tegen de TTS coryfee Steven Veenstra en ondanks nog wat gesputter van Steven zette Wim de partij vakkundig naar zijn hand. Een blauwe vermelding in toernooibase was de beloning.

De oudjes Tabe de Vries en Jan Hoogsteen vochten een verbeten gevecht uit. Tabe van DCH trok aan het langste eind en de gezichten veranderden naar somber.

Gelukkig was het de oude krijger Luitzen van der Heide die de stand weer in evenwicht bracht. Naar eigen zeggen ietwat gelukkig maar de winst op Gerard Weinans was fraai. Op de borden 6 en 7 werd ook tot remise besloten door resp. Pieter Dijkstra tegen Sjouke Zijlstra en Tjidsger Veenstra tegen Klaas Mondria.

Ype Kroodsma was al in het beginspel een brikje verloren en moest volle bak om te trachten remise te behalen tegen Geert Ferwerda.Wonderwel gelukte dat Ype in een 4 om 2 stand. Gerrit Terpstra bracht de puntentelling voor de thuisclub op 10 door te winnen van Pieter de Vries.In een boeiend gevecht bleek op een gegeven moment de partij te zijn gekanteld in zijn voordeel.

Alles hing nu af van het resultaat op bord 3 waar Siets Jonker uikwam tegen Ultsje Hosper. Hosper had allerlei valstrikken ingevlochten en dwong Sietse minder sterke voortzettingen te kiezen. Na het missen van een fraaie combinatie zoals op de bijgaande foto is te zien werd toch de volle winst behaald.
De einduitslag kwam daarmee op 10 tegen 10 waarmee beide teams wel tevreden konden zijn.

Over 14 dagen wacht een zwaarder programma want dan moet in de laatste uitwedstrijd de degens worden gekruist met het reserveteam van DCH Heerenveen Mildam.

Al met al zal de huidige 4e plaats waarschijnlijk geen gevaar meer lopen.

1 Lelystad 10-20
2 DCH Heerenveen 2 10-16
3 SSS Kampen 10-15
4 TTS Surhuisterveen 10-12
Advertentie