14
di, juli
5 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - In de smuke bovenzaal van hotel van der Meer waren de dammers van het vlaggeschip aangekomen om de strijd aan te binden tegen het sterke team van Dokkum. Vanuit de opstelling was vast te stellen dat de Dokkumers maar liefst 507 punten in rating voorsprong hadden. De vechtlust van de Feansters betaalde zich echter uit. Voorzitter Karel de Bruin mocht het opnemen tegen de Dokkum crack Willem Nuveld.


In een schitterende pot behaalde Karel de volle winst. Ate Oosterhof moest echter zijn meerdere erkennen de sterke Pieter Pietens zodat de stand weer in evenwicht was. De Eastermaerder Anton van der Ploeg speelde tegen de teruggekeerde Dirk Sinnema. Remise was de uitkomst.In een schitterende pot behaalde Karel de volle winst. Ate Oosterhof moest echter zijn meerdere erkennen de sterke Pieter Pietens zodat de stand weer in evenwicht was. De Eastermaerder Anton van der Ploeg speelde tegen de teruggekeerde Dirk Sinnema. Remise was de uitkomst.

Ook Henk Westerhof behaalde hetzelfde resultaat tegen Dirk Albert Zijlstra nadat Haye Wittermans en Jetze Hoogterp na een boeiend gevecht om positie ook reeds remise overeengekomen waren omdat winst een utopie bleek. Alles hing nu af van de pot tussen de sterke troef van Dokkum Linze Houwink en Gerrit Terpstra aan bord 1.Nadat eerst na de eerste tijdscontrole moest worden bepaald of de vereiste 50 zetten waren behaald werd alle tijd door eerst genoemde genomen om zijn schijfje voorsprong te verzilveren. Tegen half twaalf moest remise geconstateerd worden waardoor een verdienstelijke 6 tegen 6 werd behaald door de Feanster dammers.

Het vlaggeschip mag hierdoor tijdelijk de eerste plaats innemen in de Friese hoofdklasse.

Details:
Dokkum - TTS
Linze Houwink - Gerrit Terpstra 1-1
Jetze Hoogterp - Haye Wittermans 1-1
Dirk Albert Zijlstra – Henk Westerhof 1-1
Dirk Sinnema - Anton vd Ploeg 1-1
Pieter Pietens - Ate Oosterhof 2-0
Willem Nuveld - Karel de Bruin 2-0
Eindstand 6-6

In de damarena van Surhuisterveen werd ondertussen nog een wedstrijd afgewikkeld door de reserves van TTS tegen het sterke team van Oerterp-Drachten de nieuwe fusieclub. Hier werd nipt verloren met 3 tegen 5.

TTS - Oerterp
Luitzen vd Heide - Miente Pera 1-1
Joop de Graaf - Foppe Jansma 1-1
Tjidsger Veenstra - Arend Schuurman 0-2
Jan Kunnen - Durk Idsinga 1-1
Einduitslag 3-5
Advertentie