10
vr, juli
6 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
BURGUM - Zaterdag zijn er weer judoka's uit heel Friesland afgereisd naar Burgum om daar deel te nemen aan een nieuwe ronde van de Randori Competitie. In de dojo van de Kings worden maandelijks wedstrijden georganiseerd voor judoka's om te oefenen. De randori competitie is een opstap middel om te oefenen voor echte judo wedstrijden, maar ook het versterken van de persoonlijkheid van de judoka is een belangrijk doel. 'De kinderen worden weerbaarder, zelfverzekerder en sterker. Dit allemaal terwijl ze met plezier meedoen aan het spelletje!' aldus Kings trainer Niels Béres.


Bij de randori competitie krijgen de judoka's een paspoort waar ze de eigen ontwikkeling in af kunnen stempelen, daarnaast kunnen ze diploma's verdienen en krijgen alle judoka's een medaille aan het einde van de dag.

Kampioenen waren Daan Dijkstra uit Damwald, Olaf vd Heide uit Pingjum, Damiën vd Meer uit Rinsumageast, Maarten Brinker uit Gorredijk, Duncan vd Heide uit Pingjum, Svenna Rooker uit Gorredijk, Ingrid de Ruiter uit de Westereen, Chris Veenstra uit Burgum en Wietse Postma uit Damwald.
Advertentie