28
za, mrt
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
KOOTSTERTILLE - Het dartteam van Kootstertille is dinsdagavond al druk bezig met ingooien wanneer de fotograaf langs kom met de camera. Het gaat om het kampioenschap deze avond. Dat het echte darters zijn bewijst ook deze avond weer. Want de spanning zit er goed in. Onder veel spanning werd er een winst behaalde avond en werd Viersprong 1 kampioen 3 divisie A.


Het team
Ze zijn 2 jaar terug begonnen als team in de 4e divisie ze werden dat jaar 2e in de competitie en dus promotie naar de 3e divisie. Ze speelden ook mee in de NDB Teamcup dat is een landelijk toernooi waar teams uit heel Nederland aan mee doen en haalden de finale, maar helaas wisten we deze niet te winnen en werden 2e in de categorie BRONZE waar teams uit de 4 en 5e divisie van heel Nederland meedoen !

Ze promoveerden naar de 3e divisie waar ze dit jaar in spelen en met nog 4 wedstrijden te gaan en met 13 punten voorsprong op de nummer twee kampioen zijn geworden en promotie naar de 2e divisie hebben afgedwongen.

Ze zitten dit jaar ook nog in het Friese Bekertoernooi bij de laatste beste 16 teams van Friesland ook spelen ze dit jaar weer mee met de NDB Teamcup en zitten ze momenteel in de 4e ronde daarvan en moeten nog twee rondes overleven om ook dit jaar de finale dag te halen in categorie ZILVER. Daar doen 2e en 3e divisie teams mee uit heel Nederland.

Ze hebben als doel om in de toekomst 1e of eredivise te gaan gooien en om zoveel mogelijk prijzen te behalen. Het team bestaat uit de volgende spelers : Koos Babois (c), Johan Veenboer, Tom Veenstra, Jeroen de Hoop, Arjan van der Sluis. Alle spelers komen uit Kootstertille wat op dinsdagavond als er competitie gegooid wordt er een gezellige boel van maken in de plaatselijk kroeg.

Advertenties
Advertentie