07
di, apr
7 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
BURGUM - In sporthal De Rietkraag bij de "blauwe stad" in Groningen werd zaterdag de districtswedstrijden ritmische gymnastiek voor de provincie Friesland. Groningen en Drenthe voor de 2e divisie gehouden. De ritmische gymnastes van OBQ-DFS lieten zien dat ze klaar zijn voor het nieuwe wedstrijdseizoen. Van de 9 te verdelen titels gingen er 8 naar OBQ-DFS. Maar liefst 22 medailles werden er gewonnen door de ritmische gymnastes van OBQ-DFS. 8 x goud. 8 x zilver en 6 x brons.


Bij de senioren was het goud voor Baukje Post uit Welsrijp met haar 2-kamp met bal en knots. Zilver was er voor clubgenote Nadine Hoitinga en Rixt Olthof completeerde het OBQ-DFS podium.

Ook bij de seniorenduos met hoepel een volledig OBQ-DFS podium. Goud voor Nadine Hoitinga en Kirsten de Weerd. Zilver voor Amber Hauser en Rixt Olthof en brons voor Laura Heijmans en Nadine Hoitinga.

Bij de junioren ook 123 voor OBQ-DFS. Sophia Lettinga won het goud voor Veerle Tuinema en Femke Del Grosso.
Bij de duos van de junioren goud voor Sophia Lettinga en Kim Zijlstra voor clubgenotes Femke Del Grosso en Veerle Tuinema.

Ook bij de prejunioren individueel en duo een volledig OBQ-DFS podium Alissa van Vliet won hier de touwoefeningen voor Maaike Tijpens en Fardau Olthof.

Bij de duooefening wonnen Alissa van Vliet en Maaike Tijpens voor Elin Stam en Irene de Haan en op de 3e plaats Elja Draaisma en Minke Strikwerda.
De benjamins lieten een baloefening zien waar Larissa Zwerver 2e werd.

Bij de duooefening won Larissa Zwerver samen met Nina van der Vliet . Minke Strikwerda en Dian Rienstra werden 3e.
Bij de minis wonnen Sara Boonstra en Brecht Joustra het goud en zilver.

Over 2 weken beginnen de plaatsingswedstrijden voor doorstroming naar de landelijke wedstrijden.

Advertentie