07
di, apr
7 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
AUGUSTINUSGA - Zaterdag 18 januari deden verschillende clubs uit Noordoost Friesland mee aan de plaatsingswedstrijd in groep 3. Hier doen kinderen mee in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar, ieder op haar eigen niveau. In de eerste ronde waren vier meiden van Set’m op in de categorie pupil 1 D4 aan de beurt. Helaas wist niet iedereen foutloos te turnen, maar Miriam Woudstra wist tóch een eerste plaats te behalen.


Ze is net terug van een blessure, waardoor het een extra knappe prestatie is. Lotte Werkhoven wist wél de hoogste score op de sprong te behalen.

In de tweede ronde was Kaylee van Dijk aan de beurt. Wat was ze zenuwachtig! Gelukkig kon ze starten bij de sprong, waar je even lekker alles eruit kan springen. De zenuwen waren nog niet helemaal weg, maar bij de brug turnde ze een keurige oefening. Bij de langemat ging de handstanddoorrol niet helemaal goed en op de balk helaas een val. Toch wist Kaylee nog 6e te worden wat een knappe prestatie is!

Ronde 3 was het wachten waard! Marike Zuidersma, pupil 1 D2 turnde een perfecte wedstrijd. Ze keek enorm op tegen de koprol op de balk, maar toen die was gelukt straalde ze en turnde ze bij de andere toestellen ook de sterren van de hemel. Er zat een heel goede tegenstander in ons groepje, dus er was wel een redelijke spanning voelbaar tijdens de wedstrijd. Toen haar tegenstander op de tweede plaats kwam was het even onzeker, maar op de hoogste trede mocht dan tóch Marike plaatsnemen ze won dan ook een gouden medaille!

Voor deze meiden komt er nog een tweede plaatsingswedstrijd waar ze nogmaals de oefeningen moeten laten zien om kans te maken op een ticket voor het FK.


Advertentie